IPA Recept á Amarillo

on

OG:1.060

4 kg Pilsnermalt
1 kg Munich
250g Light Crystall

Mäska in med 18 liter vatten på 72°C (Så att när du sen häller i malten kommer du ha 65°C)

Laka ur med 13 liter vatten på 76°C

Tillsätt vid vört koket:
Vid 90 minuter kvar: 15g Chinook humle.

vid 15 minuter kvar: 30g vardera av:
Citra humle
Chinook humle
centennial humle

Sista minuten av vörtkoket:
30g vardera av:
Citra humle
Chinook humle
centennial humle

(själva vörtkoket är 90 minuter)

Tappa sedan över vörten till jäskärlet och jäs med US-05 i tre veckor och sedan tappa om ölen i nytt jäskärl. Torkhuml sedan ölen med:
25g Chinook humle
40g Citra humle
40g Centennial humle

Tappa sedan ölen på flaska med en ratio v 6g socker per liter av öl.

Låt ölen stå ett tag och efterjäsa och akumulera lite kosyra, sen så korkar du upp dricker, skryter och njuter av dina egna IPA.

Lämna en kommentar