OG:1.060
4 kg Pilsnermalt
1 kg Munich
250g Light Crystall
Mäska in med 18 liter vatten på 72°C (Så att när du sen häller i malten kommer du ha 65°C)
Laka ur med 13 liter vatten på 76°C
Tillsätt vid vört koket:
Vid 90 minuter kvar: 15g Chinook humle.
vid 15 minuter kvar: 30g vardera av:
Citra humle
Chinook humle
centennial humle
Sista minuten av vörtkoket:
30g vardera av:
Citra humle
Chinook humle
centennial humle
(själva vörtkoket är 90 minuter)
Tappa sedan över vörten till jäskärlet och jäs med US-05 i tre veckor och sedan tappa om ölen i nytt jäskärl. Torkhuml sedan ölen med:
25g Chinook humle
40g Citra humle
40g Centennial humle
Tappa sedan ölen på flaska med en ratio v 6g socker per liter av öl.
Låt ölen stå ett tag och efterjäsa och akumulera lite kosyra, sen så korkar du upp dricker, skryter och njuter av dina egna IPA.